Újabb jelentős fejlesztés zárult Szakrendelőnkben – megújult és ismét a 3. emeleten rendel a Tüdőgyógyászat

Az átalakítás képei (Schiller Kata fotói)

Az új Tüdőgyógyászat képei (Schiller Kata fotói)

Az Egészséges Budapest Program (EBP-I.) program keretében újabb nagyszabású korszerűsítés fejeződött be Szakrendelőnkben: kibővült és megújult a Tüdőgyógyászat. Az immár 220 nm-es területen a korábbiak mellett új kezelésekre is lesz mód.

A 2019-ben indult egészségfejlesztési program keretében Újpest két ütemben összesen 785 millió forintot kapott a kerületi lakosok egészségét szolgáló beruházásokra, amelyet az Önkormányzat kiegészített. A program keretében megvalósult az épület komforthűtése (megépült a déli oldal árnyékolása), majd 2020-ban befejeződött az épület teljes klimatizációja. 2021-ben kezdődött és alig egy év alatt be is fejeződött a több mint 10 éve üresen álló hetedik emelet rekonstrukciója, ahol május másodikán megnyílt a mozgásszervi kezelésekre, rehabilitációra lehetőséget teremtő, magas színvonalú mozgásrehabilitációs centrum. Ugyancsak 2022-ben került sor az Igazgatóság részleges felújítására is. Az EBP utolsó fázisa a Tüdőgyógyászat ünnepélyes átadásával zárult: alig egy hónap alatt teljesen megújult és kibővült a Tüdőgyógyászat. Az immár 220 nm-en újabb kezelésekre lesz lehetőség, többek között légzőszervi rehabilitációra, ami segít a mellkas mobilitásának megtartásában. A légzésrehabilitáció része a légzőtorna, a betegoktatás, a terheléses tréning, stretching, koordináció és egyensúlyfejlesztés. A légzési fizioterápia segítségével a légzési problémák csökkenthetők. A légzésrehabilitáció mellett – egy újonnan kialakított kezelőhelységben – inhalálásra is nyílik lehetőség, mely szerves része a tüdőbetegség kezelésének. Az inhalálás a légzőtornával kombinálva biztosítja a sikeres rehabilitációt.

Pácienseink ismét a szokott helyen, a 3. emeleten találják a szakrendelést. Újdonság, hogy a Tüdőgyógyászat recepciója is a 3.emeletre költözik, ezért a tüdőgondozóba, illetve a szakrendelésre érkezőknek a földszinten nem kell regisztrálniuk. Mindezek a változások a Tüdőszűrőt nem érintik, az továbbra is a szokott helyén található és bejelentkezni a földszinti recepción kell.