Megnyílt az új Mozgásrehabilitációs centrum Szakrendelőnk 7. emeletén

Kevesebb mint egy éves építkezést követően, május másodikán Szakrendelőnk hetedik emeletén megnyílt a mozgásszervi kezelésekre, rehabilitációra és szívbetegség utáni kardiorehabilitációra lehetőséget teremtő, magas színvonalú mozgásrehabilitációs centrum. A hetedik emelet 2011 óta üresen állt és pusztult. A felújítással viszont 687 négyzetméter hasznosult, ahol a korábbinál lényegesen nagyobb területen, számos kezelés igénybevételével gyógyulhatnak az újpesti lakosok.

 

A Szakrendelő hetedik emelete több mint tíz éve állt üresen, legfeljebb egy-egy szobát raktárnak használva. 2020 második felében indult az új centrum tervezése, a felújítás pedig a bontási munkálatokkal kezdődött, 2021 május 14-én. Kevesebb mint egy év alatt be is fejeződött a teljes felújítás és az újpestiek május másodikán már birtokba is vehették az új komplexumot, ahol gyógytornára, 12 féle elektroterápiás kezelésre – közöttük újakra is – és gyógymasszázsra van lehetőség. A fizikoterápiás részleg tágas, szellős, több kezelőágy áll rendelkezésre. További szakemberek felvételével a korábbinál több páciens egyidejű ellátására lesz lehetőség és végre munkatársaink is kényelmes, kulturált körülmények között készülhetnek fel a munkára az új pihenőszobában, ahol konyha is található.

A gyógytorna részlegen három különböző méretű tornaterem áll rendelkezésre. A nagyteremben a korábbi 8 fő helyett tizenöten tudnak egyszerre tornázni.  A kiscsoportos tornákon is növelhető létszám és egy további szobában pedig egyéni foglalkozáson vehetnek részt azok a páciensek, akik állapotuk miatt még nem képesek a csoportos tornára. Újdonság, hogy a gyógytorna részlegen külön állapotfelmérő szoba is helyet kapott és nagyobbak az öltözők (külön női és férfi) is. A jövőben önálló stroke-neurorehabilitációs csoport is indul, amit gyógytornászaink speciális képzettsége és a bővülő eszközpark tesz majd lehetővé.

Az alábbi képgalériában láthatják a múltat, azaz a felújítás előtti állapotot, a munkák közbeni pillanatokat, végül a jelent: a modern, tágas Mozgásrehabilitációs centrumot.

(Schiller Kata fotói)

Múlt:

Bontás, építkezés 2021. május – 2022. május

2022. május 2.: Az új Mozgáscentrum

Megosztás itt: facebook
Facebook megosztás